пʼятниця, 06 лютого 2015 16:47

Порошенко і західні лідери єдині у тому, що Україна є цілісною - політолог

Порошенко і західні лідери єдині у тому, що Україна є цілісною - політолог
president.gov.ua

Захід хоче зупинити війну на Донбасі шляхом реалізації Мінських домовленостей.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Денис Богуш.

"Те, що Олланд і Меркель приїхали  до Києва говорить про те, що дві найважливіші країни Європи є представниками волі Євросоюзу. І у них з Порошенком єдине розуміння про те, що рішення може бути тільки з можливістю територіальної цілісності України. Які б не були пропозиції, це є ключовим моментом", - зазначив експерт.

За його словами, західні лідери зацікавлені у швидкості реалізації Мінських домовленостей.

"Я думаю, йдуть жорсткі аргументи, і у Олланда і у Меркель є підтвердження розвідок, що на території України є російські війська. Тому вони в Москву поїхали. Всі розуміють, що управляє цією кризою Путін. І вони радяться з Порошенком про різні варіанти переговорів з ним. Звичайно, основний базовий документ, це мінські домовленості, з якими згодні всі. І основне питання полягає у швидкості імплементації цих домовленостей. Я не думаю, що там якісь інші ідеї",  - пояснив він.

Також політолог зазначив, що зараз керівництво Росії розуміє тільки "мову сили".

"У Путіна є план захопити всю Україну і її дестабілізувати. Але виявилося, що в цієї країні є армія, яка може зупинити російську. І це бачить вся Європа. Тому, що Європа не може її зупинити. Якщо подивитися, як воювали у Великій Вітчизняній війні, то країни чинили опір Гітлеру 2-3 дні. А тут протягом багатьох місяців не віддавали один аеропорт? При чому там були самі імениті російські бійці спецназу, яких покришили і вони у вигляді вантажу-200 поїхали назад до Росії. Звичайно імідж нашої армії покращився.

Росія зараз розмовляє винятково мовою сили. Вона перейшла взагалі від якихось моральних розумінь демократії та справедливості до мови сили: захопили 20 кілометрів території і все - "Це наше". Проковтнули ще - "Це наше". Якщо все це проковтнули, то значить "лохи". І це концепт, який є у Путіна ", - сказав Богуш.

На думку експерта, українське суспільство чекає миру від результатів переговорів західних лідерів з президентами України і Росії.

"Суспільство добре відреагує якщо йдеться про територіальну цілісність. Якщо вони закінчать цю бійню, то звичайно ми всі будемо підстрибувати. Тому, що у нас же не держава воює, а півкраїни, які забезпечують це все. Ми б уже все захопили. Просто у Путіна є літаки і ядерна зброя. Це єдине, що стримує наступ. Ми б могли за два тижні звільнити Луганськ і Донецьк", - резюмував політолог.

Нагадаємо, що вчора канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд обговорили з президентом України Петром Порошенком шляху імплементації Мінських домовленостей. Всі сторони погодилися, що саме цей документ є базовим для вирішення конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і західні лідери єдині у тому, що Україна є цілісною - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі