четвер, 08 лютого 2018 16:59

Попри обіцянки, на ДУСю Порошенка викидають мільярди

Попри обіцянки, на ДУСю Порошенка викидають мільярди
На початку 2015-го Порошенко обіцяв скорочення видатків на Адміністрацію президента та ДУС, нагадують ЗМІ. Фото: president.gov.ua

За 4 роки після втечі екс-президента Віктора Януковича Державне управління справами не продало жодного об'єкта, попри заяви його керівництва позбутися непрофільних підприємств.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Гра слів" (спільний проект Bihus.Info та "24 каналу"), повідомляють "Наші гроші".

Ще 2014 року в.о. президента Олександр Турчинов підписав указ, яким ДУС доручалося провести інвентаризацію і позбутися майна, що не використовується для забезпечення діяльності глави держави. Того ж року після перемоги на президентських виборах Петра Порошенко головою ДУС було призначено Сергія Березенка, який також заявив про плани наступного року за 200-250 млн грн продати санаторії управління на території Росії. А ще приватизувати держпідприємства, які не потрібні Адміністрації президента. Тоді був навіть сформований попередній список об'єктів, які підлягають відчуженню, але далі справа не пішла.

За даними Фонду державного майна, в 2015-2017 роках жодного об'єкта ДУС не продало. І навіть не сформувало список для приватизації.

Також екс-голова ДУС Березенко, який зараз є нардепом від БПП, обіцяв почати роздержавлення дач. Він навіть підписав розпорядження дозволити всім громадянам користуватися будинкам у комплексах Пуща-Водиця та Конча-Заспа. Але навіть потрапити на території останньої без спецдопуску неможливо, а офіційно вільної для оренди нерухомості сьогодні не має.

Зараз за проживання в держдачах потрібно платити, хоча з держбюджету також іде компенсація підприємствам, що обслуговують комплекси в Пущі-Водиці та Конча-Заспі.

На початку 2015 року Порошенко також обіцяв скорочення видатків на Адміністрацію президента та ДУС. Того ж року на діяльність управління та апарат президента з бюджету виділили мільярд гривень. Наступного року замість скорочення бюджет ДУС зріс ще на 200 млн грн, а 2017-го – взагалі на 1 млрд грн. На поточний рік видатки на обслуговування президента зросли ще на понад 300 млн грн. У держбюджеті на утримання ДУС передбачено 2 млрд 700 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас є країна, але немає держави. Намагаємося її будувати: на жаль, спершу дах, а потім - фундамент" - Матіос

Державне управління справами підпорядковується президентові.

Фінансування діяльності управління справами здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Попри обіцянки, на ДУСю Порошенка викидають мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі