понеділок, 12 жовтня 2020 15:41

Польща стоїть пліч-о-пліч з Україною - Анджей Дуда

Польща стоїть пліч-о-пліч з Україною - Анджей Дуда
Президент України Володимир Зеленський та президент Республіки Польща Анджей Дуда. Фото: facebook.com/president.gov.ua/

Президент Республіки Польща Анджей Дуда висловився про те, що санкції проти Росії мають зберігатись до деокупації українських територій.

Про це він сказав на спільній пресконференції з українським президентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда вперше після переобрання їде в Україну

"Польща стоїть пліч-о-пліч з Україною у питанні кордонів України, того, що ці кордони повинні бути повернуті до міжнародно визнаних. А це означає як повернення контролю Україною над частиною Луганської і Донецької областей, так і повернення Україні контролю над Кримом. Я хочу чітко підкреслити: питання Криму тут також дуже важливе", - зазначив Дуда.

За словами польського президента, Крим сьогодні - окупована територія. Про це він говорить і на міжнародних форумах.

"Санкції, які у зв'язку з російською агресією були прийняті, є для нас абсолютно природними, і ми вважаємо, що до того часу, поки не закінчиться деокупація, політика санкцій має бути рішуче продовжена, і будемо про це постійно апелювати до держав Європейського Союзу і інших міжнародних спільнот", - додав він.

Президент Польщі Анджей Дуда прибув до України з 3-денним візитом. Офіційна зустріч президента України та президента Польщі відбулася у Маріїнському палаці.

Зараз ви читаєте новину «Польща стоїть пліч-о-пліч з Україною - Анджей Дуда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі