середа, 09 травня 2018 02:50

Польща на Радбезі ООН ініціює розгляд питання про анексію Криму

Польща на Радбезі ООН ініціює розгляд питання про анексію Криму
На Радбезі ООН розглянеться питання про анексію Криму. Фото: Кореспондент

Польща ініціює на засіданні Радбезу ООН питання про анексію Криму, заявив глава Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох.

За його словами, питання російської анексії Криму планують обговорити 17 травня під час дискусії про необхідність дотримання міжнародного права за участю президента Польщі Анджея Дуди, інформує Радіо Свобода.

"У промові президента Дуди підкреслюватиметься сила закону, яка повинна бути вище закону сили", - сказав він.

За словами Солоха, з точки зору Польщі питання про анексію Криму Росією буде "особливо обговорюватися".

"Польща, і наша частина міжнародного співтовариств, а аж ніяк не можуть погодитися з визнанням того, що Крим є частиною Росії, і що кордони були порушені. Це мінімум, мета - привести статус-кво в Україні ", - підкреслив польський міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти затримали 28 кримських татар

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Польща на Радбезі ООН ініціює розгляд питання про анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі