понеділок, 14 липня 2014 08:34

Політтехнолог розповів про хитрий план Путіна послабити Україну

Політтехнолог розповів про хитрий план Путіна послабити Україну
Сергій Гайдай. Фото: www.radiosvoboda.org

Президент Росії Володимир Путін розраховує до осені послабити Україну, щоб з нею можна було без проблем "домовитися" про федералізацію.

Такий прогноз в ефірі телеканалу БТБ озвучив політтехнолог Сергій Гайдай.

На думку експерта, до осені Путін очікує остаточної прояви економічної та політичної кризи в Україні.

"У такій ситуації рейтинги нинішньої влади можуть впасти до нуля, і з'явиться проблема нових Майданів, військових переворотів. І з такою Україною вже можна "домовлятися", впливати, ставити умови", - пояснив Гайдай.

Він спрогнозував, що Росія може запропонувати Україні федералізацію.

"І Донбас буде у вашому складі, але повністю автономний. Такий собі новий Крим, який потім, з часом, відійде до Росії", - сказав політтехнолог.

На його думку, Путін - справжній геополітичний гравець.

"Він розуміє, що налякати Україну в частині південного сходу не вдалося. Втрачати свої регулярні війська він не хоче, тому нехай там гинуть добровольці, яких він не визнає, що це його громадяни", - додав Гайдай.

Він підкреслив, що, створивши непереборні проблеми для України, з нею можна буде легко "домовлятися".

"А Європі можна говорити: "Ось, ви мене називали агресором, але ми нікуди не втручаємося, це все неправда і не доведено. Ми намагаємося мирно діяти". До того ж у Росії на відміну від України є величезна пропагандистська машина, що працює на Європу. І західний глядач не звик до такої тотальної брехні. Він не розуміє, що всі сюжети можуть бути просто імітовані", - резюмував Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Політтехнолог розповів про хитрий план Путіна послабити Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі