четвер, 24 червня 2021 13:47

Підсанкційний Фукс заявляє, що розірвав з Росією

Підсанкційний Фукс заявляє, що розірвав з Росією
Журналісти називають Фукса непублічним візитером міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Фото: Дмитро Ларін, pravda.com.ua

Бізнесмен Павло Фукс заявляє, що вийшов з громадянства Російської Федерації. Про це він заявив у Telegram.

Він зазначив, що його адвокати "отримали виписки міграційної та податкової служб РФ, які підтверджують, що, дотримуючись всіх процедур", він вийшов із громадянства РФ.

"У Російській Федерації бізнес не веду, податки не плачу", - написав він і заявив, що перевірка за базою МВС РФ видає, що паспорти недійсні.

Також заявив, що процедура виходу з російського громадянства "непроста і тривала".

"Щоб вийти з громадянства РФ, заяву на яку я подав у 2017-му, тоді ж мені було необхідно пройти процедуру "заміни паспорта з огляду на досягнення 45-річного віку ". 2017-го в консульському відділі посольства РФ в Україні паспорт одразу ж здав", - написав Фукс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак просуває російський проєкт - волонтерка звернулася до Зеленського

18 червня Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти Павла Фукса і Дмитра Фірташа.

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав Фукса російським бізнесменом і заявив, що він причетний до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

Фукс заявив, що судитиметься.

Журналісти називають його непублічним візитером міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Зараз ви читаєте новину «Підсанкційний Фукс заявляє, що розірвав з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua