вівторок, 14 червня 2022 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк назвав причини поразки РФ у війні: "Безунітазна" імперія підписала собі смертний вирок"

Подоляк назвав причини поразки РФ у війні: "Безунітазна" імперія підписала собі смертний вирок"
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк перерахував, завдяки чому Росія програє у війні проти України. Фото: president.gov.ua

Ситуація на фронті "в моменті" важка, бо російські загарбники накопичили багато зброї. Однак у будь-якому разі на країну-агресорку Росію чекає поразка у війні проти України.

У цьому переконаний радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк, про що написав у Telegram.

"Історична логіка невблаганна. Тієї миті, коли перший солдат перейшов кордон України, дивна "безунітазна" імперія підписала собі смертний вирок", - зазначив він.

На думку Подоляка, для цього є кілька причин.

"Кінець епохи російської нафти. Росія десятиліттями отримувала надприбутки з продажу сировини в Європу. Запровадження ембарго на російську нафту й заморожування "Північного потоку-2" закінчує цю епоху. Москва не зможе перебудуватися й продавати ті ж обсяги Китаю та Індії", - вважає радник керівника ОП.

Переконаний, що Росії доведеться назавжди заморозити частину нафтових свердловин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Решта сприймається Росією як слабкість - в ОП відповіли, чого очікують від "Рамштайну-3"

"Згодом Європа почне відмовлятися і від газу, шукаючи альтернативи та змінюючи виробничі ланцюжки. Це неминуче тому, що Росія стала неадекватним і непередбачуваним партнером, з яким не можна мати справ. Оскільки Росія не вміє створювати нічого, крім продажу природних дарів, у середньостроковій перспективі її поступовий занепад - обов'язкова річ", - наголосив Подоляк.

До того ж економічна ізоляція РФ призведе до "нових дев'яностих", за його словами.

"Росія - велика за площею країна з великим обсягом ресурсів. Але навіть із таким "запасом міцності" економіка Росії вже починає дивовижні мандри на дно. "Импортозамещение" неможливе - руками не вийшли. А тому автомобілі без подушок безпеки й склопідіймачів - лише початок", - додав Подоляк.

На країну-агресорку чекає повна втрата міжнародної репутації, на думку радника глави ОП.

"Десятиліттями Кремль вкладав мільярди у свій образ "миротворця" та загравав з правими силами у Європі. Сьогодні неважливо, чи ти "правий", чи "лівий" - Росія стала синонімом слова "токсичність". Москва стала не лише вигнанцем для західного світу, а й для сусідів. Ніхто не хоче мати справ з Москвою, щоб завтра тебе не прийшли "рятувати". Той, хто вже має, намагається дистанціюватися", - підкреслив Подоляк.

Він додав, що "Путін феєрично розпочав епоху занепаду Росії, втрати нею будь-якої глобальної ваги".

"Росія обов'язково програє, тому що її модель нежиттєздатна. Питання в тому, коли та якою ціною. Наше завдання - забезпечити поразку Росії максимально швидко. Для цього нам потрібно якнайбільше зброї", - підсумував Подоляк.

Подоляк напередодні третьої зустрічі у форматі "Рамштайн" звернувся до країн-партнерів. Він запропонував їм уявити світ, у якому переможе Росія.

Третє засідання контактної групи з питань оборони України на чолі з Ллойдом Остіном відбудеться 15 червня. На зустрічі у форматі "Рамштайн" зберуться міністри оборони понад 40 країн.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк назвав причини поразки РФ у війні: "Безунітазна" імперія підписала собі смертний вирок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі