вівторок, 16 липня 2013 02:15

Питання Тимошенко потрібно вирішити до саміту в листопаді - посол Італії

Питання Тимошенко потрібно вирішити до саміту в листопаді - посол Італії
Фабріціо Романо. Фото: segodnya.ua

Питання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко бажано вирішити до листопадового саміту Східного партнерства у Вільнюсі, вважає посол Італії в Україні Фабріціо Романо.

"У ситуації з Тимошенко * позиція Італії - це позиція всіх європейських країн. Ви знаєте, що є загальна позиція, що є т.зв. критерії Фюле (Штефан Фюле - єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства - ред.). Ми думаємо , що справа Тимошенко - це дуже делікатне питання, яке бажано вирішити до Вільнюса ", - сказав Романо, відповідаючи на запитання журналістів у понеділок у Харкові, передає Інтерфакс-Україна

У той же час посол утримався від прогнозу з приводу того, чи буде відкладено підписання Угоди про асоціацію України з ЄС у разі, якщо "питання Тимошенко" не буде вирішено до цього часу.

"Цього я не можу сказати, що буде чи не буде. Я можу тільки сказати, що серед критеріїв Фюле є вибіркове правосуддя, частиною якого є справа Тимошенко", - сказав Романо.

Угода про асоціацію Україна-ЄС може бути підписана на саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року в Вільнюсі, якщо Київ виконає низку умов. Серед вимог європейської сторони - реформа правоохоронної системи, вдосконалення виборного законодавства, усунення вибіркового правосуддя, вирішення проблеми засудженої екс-прем'єра Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Питання Тимошенко потрібно вирішити до саміту в листопаді - посол Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі