пʼятниця, 21 грудня 2012 12:30

Після зриву візиту Януковича до РФ є шанс, що уряд буде сформовано без вказівок Кремля - експерт

Після зриву візиту Януковича до РФ є шанс, що уряд буде сформовано без вказівок Кремля - експерт
Олександр Палій розповів, чому досі немає уряду. Фото: podrobnosti.ua

Після зриву візиту президента Віктора Януковича до Москви з'явилася надія, що уряд буде сформовано без впливу Кремля.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

Він зазначив, що затримка із формування нового уряду пов'язана зараз із тим, що поки президенту немає кого призначати.

"Зрив перемовин України щодо Митного союзу дало певну надію, що у нас нарешті уряд буде сформовано суверенно, без вказівок з Москви. І це добре, бо минулого разу було призначено уряд "тушок" за дзвінками з Москви і всупереч бажанню самого керівництва. А віддати кадрову політику в руки іноземної держави — це крайня ступінь деградації і здача національних інтересів. Далі вже нічого немає", - наголосив експерт.

Палій додав: "І зараз в результаті цього досить скандального скасування візиту, ми побачили, що є можливість того, що уряд буде призначений виходячи з якоїсь внутрішньої логіки, а не зовнішньої. Чи це справді буде так, згодом стане зрозуміло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров скликав міністрів на прощання - джерела

Водночас, Палій наголосив, що через корупційність владної верхівки знайти нових урядовців не так вже й просто.

"Існуюча система збудована на двох речах: на особистій відданості і фінансовій зацікавленості, тобто на корупції. І в такій системі знайти нових людей не так легко. Вони не можуть просто взяти якогось чиновника з міністерства, компетентного, розумного, в якого є інтелект і здібності керувати своєю справою. Їм потрібна людина, яка б сиділа на фінансових потоках, знала б усі розклади — куди кому нести, була надійною, перевіреною, не говорила про всі ці речі. Ще й до того, особисто віддана. Скільки у Януковича є таких людей?", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції переконані, що в уряд Азарова нових міністрів влаштують "по блату"

Політолог додав: "Якби відштовхувалися від фаховості та вірності суспільним інтересам, можна було б знайти тисячі урядовців, які значно кращі за тих, які були зараз. Патріотів насправді в Україні дуже багато, патріотизм дає можливість залучити велику кількість людей не тільки на основі особистих інтересів. А от в системі, заснованій на грошах, корупції і особистої відданості, лише десятки людей. Тому пошук досить складний".

Зараз ви читаєте новину «Після зриву візиту Януковича до РФ є шанс, що уряд буде сформовано без вказівок Кремля - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі