пʼятниця, 05 липня 2013 11:05

Період відпусток поганий час для повторних виборів в округах - Магера

Період відпусток поганий час для повторних виборів в округах - Магера
Андрій Магера. Фото: ukranews.com

Проводити повторні вибори в п'яти проблемних округах краще не у період відпусток, вважає заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Про це він повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"З точки зору організаційного аспекту, точки зору ЦВК - для комісії, очевидно, більш зручно було б проводити ці вибори не у період відпусток", - заявив заступник голови ЦВК.
"По-перше, хотілося б, щоб у виборах взяли участь і висловили свою політичну волю якомога більшу кількість виборців", - пояснив він.

Також, на його думку, це більш доцільно в плані організації роботи виборчих комісій. При цьому заступник глави ЦВК підкреслив необхідність врегулювання в законодавчому порядку низки моментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК доручила тимчасово виконувати обов'язки голови комісії А.Магері

"У разі, якщо буде прийнятий закон і буде законодавча база для проведення цих виборів, особливих якихось проблем я не бачу. Головне, щоб законодавець дуже чітко врегулював моменти, які повинні бути впорядковані спеціальним законом", - зазначив він.

На його думку, законопроект, підготовлений Міністерством юстиції, "занадто сирий для прийняття в тому вигляді, в якому зараз напрацьовується", і ЦВК готує свої пропозиції до нього.

"Я особисто - не хочу, щоб тут була засвідчена позиція всієї комісії як державного органу - вважаю, що є, принаймні, два проблемні моменти в цьому законопроекті: передача повноважень щодо реєстрації кандидатів у народні депутати в одномандатних округах окружним комісіям від ЦВК і обмеження максимального розміру виборчого фонду кандидатів ", - пояснив А. Магера.

"На жаль, є негативний досвід роботи територіальних виборчих комісій на місцевих виборах, які дуже часто безпідставно відмовляли в реєстрації кандидатів на місцевих виборах. Ми знаємо цю проблему. Я вважаю, що ЦВК впорається з цим набагато краще", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" повертаються до законопроекту про вибори на семи проблемних округах

А. Магера вважає, що не варто обмежувати розмір виборчого фонду кандидатів, тому що "чим буде більше обмежень, тим просто більше грошей піде в тінь".

Заступник голови ЦВК також повідомив, що грошей у держбюджеті на проведення повторних та проміжних виборів народних депутатів немає.

"Раніше у державному бюджеті ці кошти були. На сьогоднішній день саме в держбюджеті їх вже немає. Ви знаєте, що є серйозні проблеми з витратами держбюджету України і, очевидно, ці кошти були перерозподілені на інші цілі", - констатував він.

За його словами, мова йде про суму в розмірі 21415000 грн. Тепер гроші на проведення повторних виборів відповідним законом пропонується виділити з резервного фонду держбюджету.

Зараз ви читаєте новину «Період відпусток поганий час для повторних виборів в округах - Магера ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі