четвер, 09 вересня 2021 11:09

Перепис населення: у монобільшості розповіли подробиці

Перепис населення: у монобільшості розповіли подробиці
Перепис "слуги" обіцяли на виборах, сказав Корнієнко. Фото: @sluganarodu.official

Третина українців спроможні заповнити анкету під час перепису населення в онлайні. Про це в кулуарах розповів голова партії "Слуга народу", народний депутат Олександр Корнієнко.

"Ми давно цим питанням займаємось з паном Немчіновим (міністр Кабінету міністрів. - Gazeta.ua). Це одна з наших обіцянок, яку ми дали як партія перед виборами. І президент обіцяв.

Багато інсинуацій - чи нас 35 мільйонів, чи 20 чи 10, чи 70. Треба це все з'ясувати, є механізм перепису. Новітні технології дозволяють робити це дешевше. Тому попередні розрахунки про кілька мільярдів гривень, до чотирьох називалась цифра, зміняться. Думаю, це оптимізуватиметься внаслідок того, що третина населення спроможна заповнити анкету в онлайн-режимі. У "Дії" близько 7 мільйонів людей", - сказав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нас немає права на втому від війни — найцікавіше у свіжому номері журналу "Країна"

"Інша справа, що перепис є історією напівдобровільною. Коли в тебе мотивація самому це зробити - це одне, а коли до тебе приходить людина, яка за це отримує зарплатню, вона змушена тебе заставити переписатися - це трохи інше. Будемо над цим усім працювати.

Треба прорахувати, що ми робитимемо діджитально, що фізично. Щоб за наступний рік підготуватися. Бо якщо більшість фізично відбуватиметься, то це величезна робота, набір переписантів, їх навчання, підготовка, формування команд по всій Україні. Це ще накладатиметься на Covid", - додав Корнієнко.

Бюджетний комітет Верховної Ради погодив виділення 82,4 млн грн на підготовку до перепису населення України, який планують на 2023 рік.

Перепис населення проводили 2001 року. Тоді порахували 48 млн 457 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Перепис населення: у монобільшості розповіли подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі