четвер, 12 січня 2023 03:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон: Немає жодних підтверджень того, що Соледар контролюють росіяни

Пентагон: Немає жодних підтверджень того, що Соледар контролюють росіяни
Остін заявив, що в Соледарі йдуть бої, росіяни не контролюють місто. Фото: zn.ua

Станом на вечір 11 січня 2023 року немає жодного достовірного підтвердження заяв російської пропаганди, яка стверджує, що місто Соледар на Донеччині нібито перебуває під контролем російських окупантів.

Зараз в Соледарі ведуться динамічні бої, проте не можна говорити про його захоплення, заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час пресконференції за підсумками засідання Консультативного комітету США – Японія з питань безпеки у Вашингтоні, повідомляє "Укрінформ".

"По-перше, дозвольте мені почати з питання про Соледара, і чи дістався він росіянам. Зараз ми не можемо підтвердити цієї інформації" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вщент знищені будинки та школи: Бахмут та Соледар показали з супутника

Остін додав, що на цей час контроль над певними районами міста переходить з рук в руки, там йдуть бої.

Вся еліта російської армії, яка намагалася захопити Бахмут, тепер перемістилася під Соледар. Тому тиск на Бахмут суттєво зменшився.

Журналісти американського телеканалу CNN, які побували біля Соледара в Донецькій області, повідомили, що українські війська відчувають себе впевнено і залишати місто не збираються.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон: Немає жодних підтверджень того, що Соледар контролюють росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі