середа, 24 січня 2018 10:43

Парубій у суді: Янукович почав збирати "лахи" ще до розстрілів на Майдані

Парубій у суді: Янукович почав збирати "лахи" ще до розстрілів на Майдані
Віктор Янукович покидає "Межигір'я" 21 лютого 2014 року. Фото: lb.ua

19 лютого 2014 року у резиденції тодішнього президента Віктора Януковича почали збирати і вивозити цінні речі.

Про це повідомив спікер парламенту Андрій Парубій на судовому засіданні у справі про державну зраду Януковича.

"Мені відомо, що, починаючи з 19 лютого 2014 року, розпочався збір і вивезення цінностей з резиденції "Межигір'я". Також мені відомо, що 21 лютого президент України, не поінформувавши навіть своїх політичних соратників, покинув Київ, покинув своє робоче місце і вилетів із країни", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охоронець Януковича розповів, як "легітимний" залишив Україну

Віктор Янукович був обраний президентом України 2010 року. Втік до Росії в лютому 2014-го після масових розстрілів учасників Революції гідності у центрі Києва.

18 лютого того року на Майдані, де кілька місяців тривали антипрезидентські протести, почалася жорстока бійня з масовими вбивствами. Загинули 17 людей. 19 лютого були вбиті ще 10 активістів. 20 лютого на прилеглій до Майдану вулиці Інститутській снайпер убив 45 осіб.

В Україні проти Януковича відкрили кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Парубій у суді: Янукович почав збирати "лахи" ще до розстрілів на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі