четвер, 23 серпня 2018 13:07

Парубій окреслив пріоритети Ради на новий сезон

Парубій окреслив пріоритети Ради на новий сезон
Наступного разу депутати зберуться у сесійній залі 4 вересня. Фото: landlord.ua

Головними у роботі Верховної Ради наступного скликання будуть питання безпеки та оборони.

Про це сказав спікер Андрій Парубій, спілкуючись із журналістами у приміщенні парламенту.

"Є кілька найважливіших напрямів. Перший - питання безпеки та оборони. Йому буду приділяти особливу увагу. Хочу нагадати, що закон про національну безпеку, який ми ухвалили на попередній сесії, - це рамковий закон. Він передбачає ухвалення імплементуючих законів. Зокрема, про Службу безпеки України, закон, який має створити у структурі Верховної Ради окремий комітет з розвідки.

Реформування сектору оборони та безпеки буде прерогативою для країни, яка веде війну проти агресора. Особливо враховуючи той факт, що наші союзники, особливо США, готові до все більш тісної співпраці з Україною у питаннях розвитку військово-промислового комплексу та постачання зброї. Щоб ця співпраця була більш інтенсивною, необхідна імплементація законів сектору безпеки", - наголосив Парубій.

Крім того, пріоритетними він назвав обрання Центральної виборчої комісії та новий Виборчий кодекс, а також ухвалення необхідних для співпраці України з ЄС законопроектів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восени Рада може стати імпотентною

13 липня Верховна Рада завершила восьму сесію. Наступного разу депутати зберуться у сесійній залі 4 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Парубій окреслив пріоритети Ради на новий сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі