понеділок, 08 жовтня 2012 13:54

Партія регіонів масово не виключатиме із списку кандидатів – експерт

Партія регіонів масово не виключатиме із списку кандидатів – експерт
Фото: liga.net

Політолог Олексій Гарань вважає, що проведення з'їздів напередодні виборів є додатковим приверненням уваги до партій.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Процес друку бюлетенів ускладнений самовідводом "мажоритарників" - заступник голови ЦВК

"Це можливість ще раз послати виборцям головні месиджі. Валерій Коновалюк говорить, що у Партії регіонів це буде шоу. Хоча там можуть когось і виключити, адже всередині партії відбувається боротьба груп впливу. Це не буде масово. Можуть прийняти рішення по окремих особах. Бо якщо виключатимуть багато людей, то виникатиме питання, як з самого початку формувався список", - зауважив експерт.

За його словами, Об'єднана опозиція теоретично також може переглянути партійний список на з'їзді.

"Але я схиляюся до того, що цього не робитимуть, адже у них список є компромісом складних домовленостей між партіями за квотним принципом. Відбулася спробу знайти баланс місць – включити керівників обласних організацій, які несуть основний тягар передвиборчої кампанії", - зазначив Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" і опозиція переглядають списки своїх висуванців

Політолог впевнений, що рішення про об'єднання сил "Батьківщини" із УДАРом на мажоритарці і зняття деяких кандидатів є логічним.

"Як кажуть, краще пізно, аніж ніколи. Добре, що ці політичні сили дозріли до такого порозуміння. Про це об'єднання зусиль експерти говорили давно, починаючи із початку передвиборчої кампанії. Зараз ми бачимо підтвердження, що якщо буде конкуренція між УДАРом та Об'єднаною опозицією, це матиме негативні результати та сприятиме партії влади", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів масово не виключатиме із списку кандидатів – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі