пʼятниця, 21 червня 2013 14:48

Опозиція поскаржиться Рибаку на демарш "регіоналів" під час засідання ТСК

Опозиція поскаржиться Рибаку на демарш "регіоналів" під час засідання ТСК
Ірина Геращенко Фото: genshtab.info

Тимчасова слідча комісія продовжить розслідування подій 18 травня, незважаючи на те, що сьогодні у Верховній Раді не був зачитаний попередній звіт. Про це на брифінгу у парламенті сказав народний депутат від "Батьківщини" Віталій Ярема.

Він розповів, що вчора на засіданні ТСК чотири нардепи заблокували звіт комісії, відмовившись підписатися під ним та залишивши засідання ТСК.

"Цей звіт, який сьогодні опубліковано у ЗМІ, є абсолютно об'єктивним. Жодного відношення до політизації він не має. Ця інформація, яка там є, є результатом тих фактів, які ми зібрали", - зауважив депутат.

Він підкреслив, що звинувачення депутатів більшості, які влаштували демарш, не відповідає дійсності.

"Ми розглядали чотири питання. Зокрема, було досліджено питання щодо перешкоджання журналістській діяльності і не тільки 18 травня, а й взагалі за останній час. Наступне — це події, пов'язані з бійкою на Великій Житомирській та появою там БТР", - підкреслив він.

Крім того, за словами Яреми, комісія розслідувала побиття активістів "Спільної справи", яке відбулося після мітингу опозиції 18 травня.

"Ми не проводили очних ставок. Не здійснювали слідчих дій, які знаходяться у компетенції правоохоронних органів та СБУ. Ми лише досліджували ці факти, які пов'язані із бездіяльністю правоохоронних органів 18 травня. Факти об'єктивні", - ще раз наголосив депутат.

Він підкреслив, що це лише попередній звіт, оскільки після події минув місяць. Та взагалі на роботу ТСК призначено 6 місяців. Тому комісія продовжить свою діяльність.

У свою чергу, народний депутат від "УДАРу" Ірина Геращенко наголосила, що опозиція звертатиметься до спікера ВР Володимира Рибака щодо демаршу членів ТСК від більшості.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція поскаржиться Рибаку на демарш "регіоналів" під час засідання ТСК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі