вівторок, 02 жовтня 2012 12:47

Спецтема: Закон про наклеп

Опозиція повірила б у щирість намірів влади тільки після звільнення Журавського - Томенко

Опозиція повірила б у щирість намірів влади тільки після звільнення Журавського - Томенко
Микола Томенко вважає, що влада ще спробує прийняти "наклеп". Фото: obozrevatel.com

Віце-спікер Микола Томенко припускає, що після парламентських виборів влада внесе на розгляд парламенту законопроект про наклеп в іншій версії.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді.

За словами Томенка, можуть запропонувати позбавляти волі не на 5 років, а на 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий парламент повернеться до "наклепу", дискредитує себе і стане іграшкою у руках президента - Небоженко

"Я би повірив в щирість ініціаторів скасування законопроекту, якби сьогодні не було голосування із-під поли, а відбулося обговорення. Щоб вийшли керівники парламентської більшості і сказали: "Вибачте, ми люди дурні, темні. Була у нас думка посадити якусь тисячу журналістів, і закрити рот ще якійсь тисячі громадських активістів. Але ми дійшли до висновку, що це несправедливо і недемократично. Тому такий законопроект ніколи не з'явиться в українському парламенті. І ми інформуємо, що сьогодні зранку президент Віктор Янукович звільнив з посади позаштатного радника Віталія Журавського тому, що він діяв всупереч позицій президента. А та темна кімната, в якій він набирав свій законопроект, опечатана". Оскільки нічого такого не відбулося, то я вважаю, що перший крок зроблено, але радіти і розслаблятися, що ми отримали велику перемогу над злочинним наміром Партії регіонів, не треба поспішати", - наголосив віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журавський був ладен зробити що завгодно, щоб ще раз не розгнівати Януковича - "нунсівець"

Депутат вважає, що політтехнологи у виборчому штабі Партії регіонів довели, що під час передвиборчої кампанії не варто голосувати такий законопроект, тому треба скасувати прийняття його у першому читанні.

 

Зараз ви читаєте новину «Опозиція повірила б у щирість намірів влади тільки після звільнення Журавського - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі