понеділок, 17 червня 2013 18:33

Опозиції треба об'єднуватися не навколо лідерів, а навколо спільної програми - політолог

Опозиції треба об'єднуватися не навколо лідерів, а навколо спільної програми - політолог
Андрій Золотарьов. Фото: ua.golos.ua

Опозиції треба об'єднуватися не навколо лідерів, а навколо спільної програми дій. Інакше на неї чекає деградація і розвал. Про це сказав політолог Андрій Золотарьов.

Говорячи про чергову парламентську кризу та блокування опозицією роботи Верховної Ради, експерт підкреслив, що в будь-якому разі ВР VII скликання працездатної не буде, і від неї мало що залежатиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко каже, що опозиція визначиться до весни щодо кандидата у президенти

"Її ККД (Коефіцієнт корисної дії — ред.) не залежатиме від того, чи створить Банкова фракцію з "тушок", чи не створить - парламент буде обмежено дієздатним", - пояснив він.

Водночас, на думку експерта, наступний політичний сезон і, відповідно, робота парламенту, напряму залежатиме від економічної ситуації в країні.

"Зараз всередині влади починаються дуже цікаві тенденції певної внутрішньовидової боротьби. Це було помітно 18 травня під час вуличних акцій у Києві, коли один владний фланг спрацював проти іншого. Тому в подальшому, думаю, все залежить від економіки, - переконаний Золотарьов. - Якщо ситуація почне обвально погіршуватися, а до цього тенденції є, то це буде шанс для опозиції. А за думкою експертів, до осені в економіці складаються всі умови для ідеального шторму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов пообіцяв прийняти потрібні закони без участі опозиції у засіданні Ради

Експерт додав: "Крім того, якщо ми отримаємо таку ситуацію, то ми також побачимо дуже цікаві процеси в середині самої партії влади. Так з'являться велика спокуса зробити з прем'єра "цапа відбувайла" і відправити Миколу Яновича до улюбленої його капусти на пенсію. Чия візьме — важко прогнозувати. Але внутрішньовидова боротьба буде - це очевидно".

І в цій ситуації, на переконання політолога, для опозиції буде дуже важливо не прогавити шанс і отримати свої політичні бонуси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гримчак: "Я більш не є членом партії "Батьківщина", партквиток повертаю поштою"

"Шанс для опозиції — це все ж таки об'єднання навколо якоїсь програми дії, а не навколо фігури лідерів. Все ж таки, їм треба запропонувати країні, людям якусь конкретну програму. Якщо люди пробачать, що опозиція змінилася не тільки кількісно, але й якісно, то в неї з'явиться шанс. В іншому випадку — буде розвал і деградація", - зауважив Золотарьов.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції треба об'єднуватися не навколо лідерів, а навколо спільної програми - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі