середа, 10 жовтня 2012 13:09

Опозиція завжди більше набирає, ніж прогнозують соціологи - експерт

Опозиція завжди більше набирає, ніж прогнозують соціологи - експерт
Олександр Вишняк. Фото: dif.org.ua

Опозиція завжди більше набирає голосів, аніж прогнозують соціологи.

Про це під час експертної дискусії повідомив завідувач відділу соціально-політичних процесів Інституту соціології НАН України Олександр Вишняк.

"7% населення приховує, що збирається голосувати за опозиційних кандидатів. Об'єднана опозиція, скоріш за все, випередить "УДАР". Це завжди стосується будь-якої опозиції. Коли опозиціонерами були комуністи і соціалісти, вони набирали більше ніж прогнозували соціологи", - розповів Вишняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці потребують нове покоління політиків — соцопитування

Несподіванкою виборів може стати дуже добрий показник партії "УДАР" в мажоритарних округах. "Це люди які з себе нічого не представляють, але там є дуже велика підтримка партії", - додав експерт.

Він зауважив, що існує так звана небезпека екзит-полів. "На користь опозиції , екзит-поли ніколи не фальсифікували, у влади інша ситуація. Якщо будуть фальсифіковані вибори, як у 2004, то це буде як прикриття. Зараз активної підготовки до цього в національному окрузі не йде. Ментальність донецьких така, що можна сфальсифікувати, то вони це зроблять", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми ідемо ніс в ніс з Об'єднаною опозицією - "УДАР"

Експерт висловив оцінку щодо того, скільки мандатів партії наберуть на виборах. "Все мистецтво соціології полягає в тому, як спрогнозувати голоси невизначених. ПР може набрати 200 мандатів за пропорційною системою, а 40-50 візьмуть представники інших партій та самовисуванці. 25 візьмуть комуністи і трійка опозиційних партій сумарно набере 160-170 мандатів. Це якщо вибори будуть чесними. Якщо будуть не чесними, то перевага буде за ПР", - резюмував Вишняк.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція завжди більше набирає, ніж прогнозують соціологи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі