понеділок, 10 червня 2013 12:59

Опозиція обіцяє контролювати виїзне засідання більшості: "Якщо ми поставимо таку ціль — то ми зайдемо до них"

Опозиція обіцяє контролювати виїзне засідання більшості: "Якщо ми поставимо таку ціль — то ми зайдемо до них"
Андрій Парубій. Фото: obozrevatel.com

Опозиція контролюватиме депутатів від більшості, якщо ті надумають зібратися на виїзному засіданні.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Парубій, говорячи про імовірність проведення так званого виїзного засідання парламенту депутатами від більшості.

"Від них, звичайно, можна очікувати будь-чого. Вони давно вже плюнули на будь-які закони і правове поле. Тому, звісно, такі спроби можуть бути", - наголосив парламентар.

Водночас, Парубій запевнив, що в разі такого розвитку подій опозиція проконтролює те, як голосуватимуть на такому засіданні "регіонали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються провести позачергове засідання на цьому тижні - ЗМІ

"У нас вже є загальне рішення: якщо вони (депутати від більшості — ред.) будуть робити якесь засідання, то ми будемо йти на те засідання разом із ними, - розповів нардеп. - Тому що є глибоке переконання, що жодної більшості вони не мають. Адже маса їхніх людей сидять по закордонах, на відпочинку, тому вони не мають відповідної кількості голосів, як і не мали їх на попередньому такому засідання на Банковій".

Парубій додав: "Ми вважаємо, що закони, які будуть прийняті таким чином, не можуть бути ухвалені та не можуть мати будь-якої перспективи. Тому, думаю, їхні спроби провести якесь виїзне засідання — не чинні з точки зору закону. Особливо, якщо більшість планує провести засідання в іншому приміщенні, а не в стінах Верховної Ради".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції пообіцяли невідступно стежити за виїзним засіданням ПР та КПУ

За словами парламентаря, якщо ж таке засідання буде проведено в стінах Верховної Ради, то опозиція "прийде і буде разом із ними, аби дивитися, як вони голосують по закону".

Водночас, відповідаючи на зауваження, що минулого разу, коли більшість проводила засідання на Банковій, 4, депутатів від опозиції, як і журналістів, на нього не пустили, парламентар запевнив: "Минулого разу ми не ставили системно за ціль зайти до них. Цього разу, якщо ми поставимо таку ціль, — то ми зайдемо".

Нагадаємо, що сьогодні з'явилася інформація про те, що більшість планує проведення виїзного засідання у середу-четвер цього тижня. Так зокрема повідомлялося, що у п'ятницю фракції Партії регіонів і Компартії зібрали близько 240 підписів народних депутатів за проведення позачергового засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок пообіцяв дістати "шкодливих котів" ПР та КПУ з-під землі

Зазначимо, що останні кілька днів парламент не працює. Минулого тижня у четвер опозиціонери заблокували трибуну ВР, вимагаючи, аби президент Віктор Янукович самостійно зачитав щорічне звернення, тоді як той лише передав книги із його текстом. У п'ятницю парламент так само не запрацював.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція обіцяє контролювати виїзне засідання більшості: "Якщо ми поставимо таку ціль — то ми зайдемо до них"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі