понеділок, 29 жовтня 2012 18:00

Опозиція не підготувалася захищати свої результати, бо це нікому з них не потрібно - політолог

Опозиція не підготувалася захищати свої результати, бо це нікому з них не потрібно - політолог
Костянтин Матвієнко. Фото: glavcom.ua

Опозиція не підготувалася належним чином захищати свої результати виборів, бо це не було нікому потрібне.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Вчора вночі я проїхався по так званих опозиційних штабах. На 5-у годину ранку там було мертво. Можемо припустити, що у них є десь у підвалі великий таємний штаб, де вони зараз аналізують результати, готують позови, збирають інформацію з дільниць. Але наприклад, вчора, коли Центрвиборчком не оприлюднював явку, а сайт ЦВК офіційно начебто ліг, я спитав у опозиціонерів: "Хлопці, восьма година вечора, у вас на кожній дільниці є спостерігач, дайте явку від вас. Чого ж ви не даєте? Де явка від опозиції?", - розповів він.

Матвієнко наголосив, що причиною такої пасивності опозиції є неналежна її підготовка до виборчого процесу.

"Я підозрюю, що опозиція погано організаційно підготувалася до цих виборів, тому у них не буде чого реально пред'явити ані судам, ані суспільству. Тому що відстоювати результати варто завжди. Коли українських спортсменів на Олімпіаді неправильно судили, то незважаючи на те, що всі розуміли, що шансів мало, але просто почуття власної гідності вимагає того, щоби не дозволяти із собою так чинити. Але опозиція цього не зможе зробити, тому що немає матеріалів. Вони апріорі погано підготувалися до самої організації виборчого процесу", - переконаний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ розкритикувала вибори в Україні: "Це крок назад"

Він також додав, що захищати своїх результати нікому в Об'єднаній опозиції не вигідно.

"Ті, хто вже купив собі місце в списках опозиції, то вони, звісно, палець о палець не вдарили для того, щоби виграти ці вибори. Вони купили, гроші заплатили і далі поїхали відпочивати. Політичні лідери розуміли, що так чи інакше вони проходять і що так чи інакше вони свій статус зберігають. Там не було фактично людей, які б були зацікавлені в тому, щоби вибори дали їм максимальний результат. Хіба що зацікавлені могло бути охвістя списку, ті, хто був на межі проходження чи не проходження", - підкреслив політолог.

Матвієнко додав: "Але вся організаційна структура, весь адміністративний апарат знаходиться в руках вождів. А вождів, по-перше, там багато, вони і діють не завжди узгоджено. А по-друге, вони не були у цьому зацікавлені. Це матеріальні і організаційні витрати, які вони можуть використати у своїх інтересах".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не підготувалася захищати свої результати, бо це нікому з них не потрібно - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі