пʼятниця, 01 листопада 2013 13:33

Опозиція готова звільняти Тимошенко за проектом Лабунської

Опозиція готова звільняти Тимошенко за проектом Лабунської
Арсеній Яценюк. Фото: www.radiosvoboda.org

Опозиційні фракції - "Батьківщина", Свобода і УДАР готові підтримати законопроект про лікування ув'язнених за кордоном авторства позафракційіної Анжеліки Лабунської.

Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ми готові підтримати цей законопроект... І в разі його ухвалення не будемо наполягати на прийнятті нашого законопроекту", - заявив він на прес-конференції в п'ятницю.

Нагадаємо, в законопроектом Лабунської закладено норму, згідно з якою, засуджений, що виїжджає на лікування за кордон, звільняється від відбування терміну покарання, що залишився.

Народний депутат Сергій Міщенко ще влітку зареєстрував законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, який передбачав, що медична допомога та лікування за кордоном здійснюється за рахунок особистих коштів або коштів рідних та близьких засудженої особи. У жовтні він зареєстрував у Верховній Раді зміни до цього законопроекту.

24 жовтня лідери трьох опозиційних фракцій - Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок - внесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

31 жовтня спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс заявили, що вважають законопроект Лабунской найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном, що в свою чергу позитивно вплине на рішення "Питання Тимошенко".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція готова звільняти Тимошенко за проектом Лабунської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі