понеділок, 06 листопада 2017 14:24

Онищенко отримує паспорт німця

Онищенко отримує паспорт німця
Нардеп-утікач Олександр Онищенко збирається отримати паспорт громадянина Німеччини. Фото: УНІАН

Народний депутат Олександр Онищенко, який переховується від правоохоронних органів України, оформлює громадянство Німеччини. Про це повідомляє "Deutsche Welle" з посиланням на бургомістра селища Герцлаке Ганс Бескен, в якому оселився політик-втікач.

Очільник громади розраховує, що невдовзі український політик матиме німецький паспорт.

Бескен особисто сприяє Онищенку в отриманні німецького громадянства, зокрема, звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер відіграє для його громади.

"Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак за актуальною інформацією все має вирішитися позитивно", - сказав бургомістр.

За його словами, Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. З огляду на тривалий легальний статус перебування у Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього він, вочевидь, відповідає критеріям на отримання громадянства.

Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу. Завдав збитків на майже 3 млрд грн.
4 липня торік виїхав з України. Наступного дня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт. Перебуває то у Великій Британії, то в Росії, за інформацією Служби безпеки України.
Зараз ви читаєте новину «Онищенко отримує паспорт німця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі