понеділок, 17 березня 2008 18:25

Омельченка звинуватили у викраденні сейфа

Керівництво партії "Єдність" обвинувачує депутата, екс-голову партії Олександра Омельченка в організації викрадення сейфа з партійною печаткою і документами.

Відповідну заяву Центральної ради партії в понеділок на прес-конференції оприлюднив перший заступник голови партії Геннадій Гера.

Він відзначив, що заява буде спрямована президентові Віктору Ющенку, голові Верховної Ради Арсенієві Яценюку, прем"єр-міністрові Юліи Тимошенко, генеральному прокуророві Олександру Медведьку і міністрові внутрішніх справ Юрієві Луценку.

"Вранці 14 березня 2008 року зафіксований волаючий факт крадіжки з виломлюванням дверей групою осіб з партійного офісу в центрі Києва (вул. Хрещатик, 10) сейфа з партійними реєстраційними документами і печатками Української партії "Єдність". Цей розбійний напад зафіксовано слідчо-оперативною групою Києва. За попередніми даними встановлені особи викрадачів і замовників, але сейф із документами і печаткою поки не повернули", говориться в заяві.

У заяві відзначається, що крадіжку здійснили водій народного депутата Омельченка Анатолій Нищун і помічник-консультант депутата Олександр Яшин.

Гера запевнив, що відповідно до даних правоохоронних органів, "це було зроблено за розпорядженням Омельченка".

Отже, за словами Гери, партійна робота цілком паралізована.

Він відзначив, що станом на 17 березня Омельченко не має ніякого відношення до "Єдності", оскільки балотувався в народні депутати від НУ-НС як безпартійний.

У той же час, за його словами, сьогодні Омельченко "написав заяву про те, що він повертається в ряди партії "Єдність" і підписав документи, що підтверджують його право на керівництво партією".

Гера відзначив, що тільки на з"їзді може бути обраний голова партії, тому Іван Агій, який у липні обраний з"їздом партії, є легітимним виконуючим обов"язки голови партії.

Як повідомлялося, 10 січня прес-служба Міністерства юстиції повідомила, що УП "Єдність" направила офіційне повідомлення в Міністерство юстиції про зміну своїх керівників.

УП "Єдність" повідомила, що замість Олександра Омельченао, що тимчасово припинив своє членство в партії і включений як безпартійний у виборчий список виборчого блоку політичних партій "НУ-НС", виконуючим обов"язки голови призначений Іван Агій.

Відповідне рішення було ухвалено Центральною радою партії, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Омельченка звинуватили у викраденні сейфа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі