четвер, 03 грудня 2009 19:43

Огризко пояснив, чому в України ненормальні відносини з Росією

Огризко пояснив, чому в України ненормальні відносини з Росією

Перший заступник секретаря РНБО, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко переконаний у тому, що відносини з Росією нормалізуються за умови, якщо остання "стане демократичною, правовою країною" .

"Щодо відносин з Росією... Ще раз наголошую: ми лише тоді матимемо нормальні відносини з Російською Федерацією, коли вона стане демократичною, правовою країною, коли там торжествуватимуть закони ліберальної ринкової економіки. Доки цього не станеться, доти й будуть непорозуміння", - сказав сьогодні Огризко.

Продовжуючи тему перспектив зовнішньої політики України, екс-міністр зазначив, що необхідно залишити "ті ключові елементи, які визначені в законі як головні напрямки нашої зовнішньої політики. А саме: інтеграція в ЄС, в НАТО при збереженні стратегічного партнерства з Російською Федерацією". Ці напрямки, переконаний Огризко, "були й будуть для кожного міністра ключовими елементами його щоденної роботи".

Як повідомлялося, 20 листопада Огризко зізнався, що йому було соромно за поведінку прем"єр-міністра України під час спільної з російським прем"єром Володимиром Путіним прес-конференції в Ялті.

Сьогодні, 3 грудня, Президент України заявив, що позиція Росії не дозволяє провести демаркацію україно-російського кордону.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Огризко пояснив, чому в України ненормальні відносини з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі