пʼятниця, 23 квітня 2021 11:52

Обшуки, де офіс Коломойського: СБУ розповіла подробиці
3

Служба безпеки України розслідує розтрату майна компанії Центренерго на майже 225 млн грн і провела обшуки у фігурантів кримінального провадження, пише "Українська правда"

Увечері 22 квітня журналіст Михайло Ткач опублікував фото й відео з правоохоронцями біля торгового центру Millenium, де нібито розташовааний офіс олігарха Ігоря Коломойського.

"СБУ проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом продажу ПАТ "Центренерго" на різних сегментах ринку електроенергії, виробленої зазначеним державним підприємством за цінами, які на 20-30% нижчі собівартості її виробництва.

На переконання слідчих, це призвело до збитків і розтрати майна ПАТ на суму майже 225 мільйонів гривень", - сказали в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти розповіли, як низка нардепів пов'язані з Коломойським

Працівники СБУ вилучили електронні носії інформації й документи компанії. Слідчі дії тривають.

Сам олігарх зазначив, що дізнався про слідчі дії зі ЗМІ. "Я не знаю, що там. Перебуваю в Дніпрі, дивлюся кіно. Для мене це теж новина", - сказав Коломойський.

Джерело в Офісі генпрокурора повідомило, що йдеться про причетність фірм до можливих злочинів у Центренерго.

Генпрокурор Ірина Венедіктова напередодні підписала чотири дозволи на обшуки - за кількістю розташованих у будівлі ТРЦ приймалень народних депутатів з орбіти Коломойського: Ігоря Палиці, Максима Бужанського, Олександра Дубінського й Ольги Василевської-Смаглюк.

Компанія "Укрвуглезбагачення груп", яку нове керівництво Центренерго звинуватило в перепродажу вугілля з держшахт і боргах перед шахтарями, пов'язана з оточенням Коломойського. На схемі з посередництвом фірма встигла "відкусити" понад 300 млн грн, повідомляли журналісти Bihus.info

Зараз ви читаєте новину «Обшуки, де офіс Коломойського: СБУ розповіла подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі