пʼятниця, 22 жовтня 2021 14:02

Обрали нового голову Верховного суду

Обрали нового голову Верховного суду
Всеволод Князєв почне керувати Верховним судом з 1 грудня. Фото: supreme.court.gov.ua

Пленум Верховного суду у п'ятницю таємним голосуванням обрав нового голову ВС - Всеволода Князєва.

Суддя Князєв - секретар Великої палати суду, займе нову посаду з 1 грудня після завершення каденції нинішнього голови суду Валентини Данішевської, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

На підтримку кандидатури Князєва проголосували 98 суддів.

За суддю Касаційного господарського суду у складі ВС Володимира Погребняка проголосували 49, за суддю ВС у складі Касаційного цивільного суду Олега Ткачука - семеро.

"Це точно не найгірший із варіантів, які були. Верховний суд вміє приємно здивувати. Можливо, ще не все там втрачено", - пише у Facebook голова правління Фундації DEJURE, юрист Михайло Жернаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати у Конституційний суд не змогли відповісти на запитання для студентів - епічне відео

8 жовтня Данішевська заявила, що йде у відставку. Після звільнення голова ВС отримуватиме 150 тис. грн на місяць, плюс 850 тис. грн разово, повідомляв голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Пленум ВС вирішив звернутися до Конституційного cуду з поданням щодо конституційності окремих положень закону у частині реформи ВРП.

Зараз ви читаєте новину «Обрали нового голову Верховного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі