середа, 31 серпня 2022 15:56

"Обидві сторони винні": що казав Горбачов про Україну, війну та окупацію Криму

30 серпня на 92-му році життя помер Михайло Горбачов. Останній генеральний секретар та єдиний президент Радянського Союзу ніколи не відрізнявся проукраїнськими поглядами. Вважав, що майбутнє України – з Росією. Що говорив він говорив про Україну – згадує Gazeta.ua.

Автор: Українська правда
  30 серпня помер радянський політик і президент СРСР Михайло Горбачов. Мав цукровий діабет і проблеми з нирками
30 серпня помер радянський політик і президент СРСР Михайло Горбачов. Мав цукровий діабет і проблеми з нирками

Про Крим

"Я завжди за вільну волю людей, а більшість у Криму хотіло возз'єднатися з Росією. Якби я все ще був при владі, Радянський Союз би існував і Крим був би його частиною".

"Кримський вузол не можна було довго ігнорувати: помилку було допущено під час розпаду СРСР, саме тоді слід було раз і назавжди вирішити долю Криму. Нехай це нелегко, але міжнародній спільноті необхідно прийняти реальність і сприймати Крим як частину Росії".

Про початок російсько-української війни у 2014-му

"Я вважаю: обидві сторони українського конфлікту порушують припинення вогню, обидві сторони винні в застосуванні особливо небезпечних видів зброї та в порушеннях прав людини. "Війна до переможного кінця" неможлива. Пора зупинитися!"- заявляв Горбачов у 2014 році.

Про новий СРСР

"Відновлення Радянського Союзу - ні, а Союзу - так. Я вважаю, що Союз новий може бути".

30 серпня помер радянський політик і президент СРСР Михайло Горбачов. Мав цукровий діабет і проблеми з нирками. Помер він у Москві, у Центральній клінічній лікарні. Колишньому радянському генсеку був 91 рік, повідомляють російські ЗМІ.

Смерть настала після важкої і тривалої хвороби.

Михайло Горбачов був першим та останнім президентом СРСР у період з 15 березня 1990 року до 25 грудня 1991 року. Крім того, він був останнім генеральним секретарем ЦК КПРС і головою президії Верховної Ради СРСР.

Зараз ви читаєте новину «"Обидві сторони винні": що казав Горбачов про Україну, війну та окупацію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі