субота, 20 травня 2017 18:31

Про що Порошенко говорив із Меркель

Про що Порошенко говорив із Меркель
Меркель і Порошенко зустрілись у Берліні. Фото: "24 канал"

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з канцлером ФРГ Ангелою Меркель акцентував увагу на визнання Росією паспортів ДНР і ЛНР.

"Маємо нові реалії: коли президент Росії Володимир Путін видав укази щодо визнання фейкових документів, російський уряд розповсюдив рубльову зону РФ на окуповані території України. Також маємо конфіскацію активів, які належать Україні та українським громадянам на окупованих територіях. З урахуванням цих реалій маємо рішуче діяти далі, щоб повернути "Мінськ" в конструктивне русло", - сказав Петро Порошенко на брифінгу із Ангелою Меркель, передає "24 канал"

Український президент не бачить альтернативи Мінським угодам. Наполягає на їхньому повному виконанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для відновлення миру, Україна потребує проукраїнської партії Сходу та узгоджених дій Заходу – експерт

"Частину переговорів сьогодні буде присвячено підвищенню ефективності імплементації Мінська, у тому числі з Росією, а також тому, що потрібно зробити, щоб на Сході України було виконано вимоги щодо режиму припинення вогню, відведення важкої техніки та артилерії, звільнення заручників та імплементація усього безпекового комплексу, який є передумовою політичному процесу", - сказав він.

Впровадження безвізу Порошенко назвав остаточним виходом України з радянської імперії та поверненням до європейських народів.

Петро Порошенко та канцлер Німеччини Агела Меркель матимуть "непросту розмову в дружній атмосфері". Вона стосуватиметься боротьби з корупцією в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Про що Порошенко говорив із Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі