вівторок, 16 січня 2018 10:00

Новий рік у Раді стартує з деокупації Донбасу (онлайн)

Автор: nv.ua
  19 січня закривається сьома сесія Верховної Ради VIII скликання
19 січня закривається сьома сесія Верховної Ради VIII скликання

Народні депутати сьогодні вперше після свят зібралися на пленарне засідання. Починають роботу із законопроекту про деокупацію Донбасу.

У сесійній залі зареєструвалися 345 обранців.

Президент Петро Порошенко 4 жовтня зареєстрував проект закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Через два дні нардепи затвердили його в першому читанні.

До другого читання проект закону надійшов у парламент із 675 поправками. Деякі з них, за словами правозахисників, порушують права людини. Йдеться про збільшення повноважень силовиків, які зможуть безперешкодно заходити в оселі громадян або користуватися їхнім приватним транспортом.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації. Проектом передбачено, що межі окупованих територій Донбасу визначаються за поданням Генштабу.

У законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту додали положення з приводу окупації Криму.

Крім цього документу сьогодні планують розглянути інші питання національної безпеки та оборони, а також законопроект про соціальний і правовий захист військовослужбовців і їхніх сімей.

На середу запланована ратифікація міжнародних угод. На четвер - блок питань економічної політики. Зокрема, про приватизацію державного майна та про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які борги Верховна Рада пронесла в новий рік

19 січня буде останнім робочим днем сьомої сесії Верховної Ради VIII скликання. На наступну сесію народні депутати зберуться 6 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Новий рік у Раді стартує з деокупації Донбасу (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі