четвер, 26 липня 2018 09:51

Новинський порадив служителям УПЦ КП покаятися

Новинський порадив служителям УПЦ КП покаятися
Вадим Новинський назвав священиків УПЦ КП тими, "хто пішов у розкол". Фото: Макс Требухов

Колишній "регіонал", а нині нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський закликав покаятися священослужителів Київського патріархату, які хочуть автокефалії для української церкви.

Про це він сказав в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Для того, щоб перейти до питання про автокефалію, потрібно спершу подолати розкол, щоб церква була єдина, а не так, як сьогодні - подвійна юрисдикція, коли в одному регіоні архієреї і від канонічної церкви, і від Київського так званого патріархату.

Ті, хто пішов у розкол, повинні покаятися. Через покаяння повернутися в лоно матері-церкви. І - через перевисвячування - підтверджується хіротонія тих чи інших архієреїв, тих чи інших священиків", - сказав Новинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко візьме участь у хресній ході

23 червня чотири митрополити УПЦ Московського патріархату з народним депутатом з "Опозиційного блоку" Вадимом Новинським їздили до Стамбула, щоб відмовити Вселенського патріарха Варфоломія надати Українській православній церкві статус помісної. Після 6-годинної розмови за зачиненими дверима Варфоломій не підтвердив надання українській церкві автокефалії в певні терміни.

Президент Петро Порошенко сподівався, що це рішення можуть ухвалити до 1030-річчя хрещення Русі - 28 липня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Новинський порадив служителям УПЦ КП покаятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі