середа, 10 липня 2019 10:33

"Не їм вирішувати" - у Раді закликали виходити 24 серпня на парад Незалежності

"Не їм вирішувати" - у Раді закликали виходити 24 серпня на парад Незалежності
Із 2014 року у День незалежності на Хрещатику проходять військові паради, які до того скасував Янукович. Фото: УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав усіх захисників України вийти 24 серпня на парад до Дня Незалежності на Хрещатик.

Із відповідним зверненням спікер виступив, відкриваючи пленарне засідання 10 липня.

"Учора президент Зеленський оголосив про скасування традиційного військового параду до Дня Незалежності України. Прикро вражений таким рішенням. Але, чи буде парад, - не їм вирішувати.

Для патріотів України День Незалежності - головне свято... Щоб ушанувати безсмертний подвиг українських героїв, закликаю усіх, хто боровся і воював за долю України, учасників Революції гідності, ветеранів, волонтерів, військових 24 серпня вийти на Хрещатик і пройти парадом Незалежності головною вулицею держави. Беріть до своїх рук бойові знамена, піднімайте прапори, із якими ми боронили Україну. Під гаслом "Слава Україні" і під гімн "Зродились ми великої години". Я буду там разом із вами", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий парад є питанням пріоритетів президента - Порошенко

Напередодні президент Володимир Зеленський оголосив про скасування військового параду на День Незалежності. Зекономлені гроші віддадуть військовим у вигляді премій.

Зараз ви читаєте новину «"Не їм вирішувати" - у Раді закликали виходити 24 серпня на парад Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі