пʼятниця, 15 жовтня 2021 19:48

Назвали радіостанції, де найменше пісень українською

Назвали радіостанції, де найменше пісень українською
На 100% українською пісні виходять в ефірі "Країни ФМ" та "Українського радіо". Фото: pixabay.com

Найнижчу частку україномовних пісень мають радіостанції "Шансон" і "П'ятниця" – 39-38%.

Про це свідчить вересневий моніторинг Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, повідомляє "Детектор медіа"

Кожна радіостанція минулого місяця дотрималась мовної квоти не менше як 60% передач державною мовою і не менше як 35% пісень українською.

На 100% українською пісні виходять в ефірі "Країни ФМ" та "Українського радіо". А "Радіо "Промінь" та "Радіо "Культура" мають частку 83-84%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Netflix запустив українську версію свого сервісу

Державною мовою програми ведуться у шести радіостанцій – "Країна ФМ", "Українське радіо", "Люкс ФМ", "Радіо "Промінь", "Радіо "Культура", "Kiss FM".

У решти мовників також високі показники, які не перетинають позначки нижче 70%. У "П'ятниця" – 90%, "ХІТ ФМ" – 80%, "Шансон" – 79%, "Радіо НВ" – 78%, "Перець ФМ" – 77%, "Наше радіо" і "Мелодія" – 75%, "Русское радио – Україна" – 73%.

Однак при цьому, за словами членкині регулятора Олени Ніцко, у вересні знизилась частка україномовних пісень і програм. У суспільних радіостанцій – "Радіо "Культура" та "Радіо "Промінь", які в серпні показали найвищі показники, у вересні кількість пісень зменшилася в обох на 16%.

Систематичне порушення телевізійними каналами мовного закону є підставою для можливого застосування санкцій, сказав уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Зараз ви читаєте новину «Назвали радіостанції, де найменше пісень українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі