четвер, 12 листопада 2020 11:09

Наслідки рішення КСУ: закрили ще одну гучну справу

Наслідки рішення КСУ: закрили ще одну гучну справу
Торік у листопаді колишньому посадовцю повідомляли про підозру. Фото: "Укрінформ"

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження про брехню в декларації колишнього директора Укроборонпрому Павла Букіна.

Рішення ВАКС ухвалив з огляду на рішення Конституційного суду, який скасував статтю Кримінального кодексу про відповідальність за недостовірне декларування, повідомляє "Слово і діло"

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка розповів, що адвокат колишнього високопосадовця подав відповідне клопотання про закриття справи на підставі рішення КСУ.

Керівниця комунікацій ВАКС Олеся Чемерис підтвердила закриття справи Букіна.

Раніше слідство встановило, що в декларації за 2016 рік Букін не вказав доходи, рухоме та нерухоме майно, що належить його цивільній дружині. Йдеться про 2 квартири вартістю понад 3 млн грн та автомобілі Range Rover вартістю 10 млн грн.

Торік у листопаді йому повідомляли про підозру.

Павло Букін керував Укроборонпромом у той час, коли, за повідомленням журналістів BIhus.info, велися розкрадання в оборонному комплексі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупцію та агресію Росії назвали найбільшими перепонами для розвитку України

У лютому-березні 2019 року "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення 5-го президента Петра Порошенка курували розкрадання в оборонній сфері.

За даними журналістів, постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський разом із друзями. Гладковський-старший, за даними журналістів, отримував "відкат" з цієї схеми.

Після публікування сюжету Порошенко звільнив Гладковського з РНБО. Той повернувся на посаду президента "Богдана", де працював до державної служби.

Зараз ви читаєте новину «Наслідки рішення КСУ: закрили ще одну гучну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі