вівторок, 22 травня 2018 21:20

Нардеп розписав можливості "прихлопнути" пропагандистський "Інтер"

Нардеп розписав можливості "прихлопнути" пропагандистський "Інтер"
Механізми боротьби з пропагандою у ЗМІ пропишуть у законі про нацбезпеку. Фото: Gadoo

У законі про нацбезпеку та оборону пропишуть механізм покарання ЗМІ за розповсюдження пропаганди та порушення законів у своїй риториці.

Про це сказав секретар комітету ВР із питань нацбезпеки й оборони Іван Вінник в ток-шоу Остапа Дроздова на телеканалі ZIK.

"Є", - відповів Вінник на питання журналіста, чи є в Україні можливості "прихлопнути цю повну Рашу" - телеканал "Інтер".

"Ми зараз обговорюємо законопроект президента про національну безпеку. Одна зі сфер її забезпечення - комунікативна безпека. Вона опікується змістом інформації, яка поширюється у середовищі. Це те, що межує між свободою слова і пропагандою... Якщо ми називаємо наших героїв фашистами - порушуємо закон про декомунізацію. Якщо показуємо парад, який проходить на підконтрольній Російській Федерації території, - це загроза національній безпеці і пропаганда.

У нас цієї бази зараз нема... Ми введемо визначення "комунікативної безпеки". Розмежуємо "свободу слова" і "журналістику" від "пропаганди" і злочинних дій на викривлення ідеологічного сприйняття", - сказав Вінник.

Він пояснив механізм покарання ЗМІ. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення моніторить контент медіа. При виявленні порушення - звертається до СБУ. Там реєструють провадження за новою статею Кримінального кодексу. Далі справа іде в суд. Там можуть зобов'язати ресурс зняти з циркуляції, спростувати чи вибачитися за розповсюджену інформацію. Якщо ні - до медіа застосують примусові дії, включно з відкликанням ліцензії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтер веде мовлення без законної ліцензії

У концерті до 9 травня на телеканалі "Інтер" ведучі називають героїв України "фашистськими злочинцями". А під час зйомок пенсіонерів із портретами ветеранів службу "Інтера" обурила наявність в руках жінок синіх і жовтих пакетів.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розписав можливості "прихлопнути" пропагандистський "Інтер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі