субота, 06 липня 2024 15:17

Нардеп на популярних серіалах пояснив, чому планують звільнити Шмигаля

Нардеп на популярних серіалах пояснив, чому планують звільнити Шмигаля
Народний депутат Ярослав Железняк пояснив, чому з'явилися плани замінити на посаді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Фото: РБК-Україна

Народний депутат Ярослав Железняк пояснив, чому з'явилися плани замінити на посаді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Він зазначив, що для тих, хто розуміється на українській політиці, очевидним є те, що члени Кабінету міністрів, який є "повністю ручним органом Офіса президента" поділяютьтся на два типи. Про це нардеп розповів в інтерв'ю NV.

"Я в своєму дописі використовував алегорію з "Гри престолів" або "Дому драконів". Зараз, якщо дозволите, повторю в ефірі. Перші - це лорди-лицарі, які точно лояльні до короля, точно зроблять все, що він скаже", - зазначив він

Але все ж таки, продовжив Железняк, вони прийшли до процесу формування Офісу президента, яким він є зараз.

"І іноді вони можуть себе дозволити не почути голову ОП Андрія Єрмака, який в моїй алегорії був десницею, а перепитати дуже тихо, щоб він не помітив, яка думка президента", - зазначив нардеп.

До таких людей в уряді Железняк відносить прем'єра, міністра юстиції Дениса Малюську, міністра фінансів Сергія Марченка, міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубраков, Найєм та інші - урядові звільнення ідуть за схемою

"Напевно, ще пару-трійку людей можна туди віднести", - пояснив нардеп.

Він наголосив, що це не говорить, що ці люди мають позицію відмінну від позиції Володимира Зеленського, однак іноді вони "можуть недочути", що говорить голова Офіса президента Андрій Єрмак.

Інші люди, на думку Железняка - це вже гвардійці самого десниці.

"Вони прийшли від нього або дуже швидко присягнули йому на вірність. Вони гарно його чують, пана Єрмака, і максимально дослуховуються до думки Офіса президента, а не самого президента. У дуже поодиноких випадках, іноді буває певне розходження щодо речей, які, скажімо так, не дуже привертають нашу увагу", - зазначив нардеп.

Железняк пояснив, що логіка заміни Шмигаля буде виключно в тому, щоб тих людей, які ще іноді могли щось перепитати, повністю зачистити і мати ще більше контролю над урядом.

Під час дії воєнного стану відставки прем'єр-міністра Дениса Шмигаля не буде.

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що така відставка буде мати наслідком відставку всього уряду.

Припинення повноважень уряду в умовах воєнного стану неможливе, тож і відставка Шмигаля неможлива.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп на популярних серіалах пояснив, чому планують звільнити Шмигаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі