вівторок, 21 листопада 2017 00:05

НАЗК викликало керівника з Нацполіції для пояснень

НАЗК викликало керівника з Нацполіції для пояснень
Дмитро Бут – заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції. Фото "Інтер"

Національне агентство з питань запобігання корупції викликали заступника начальника Головного слідчого управління Нацполіції Дмитра Бута для пояснень. Він має прибути на виклик 23 листопада о 10 годині.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби НАЗК.

"У порушення вимог, встановлених абзацом першим частини другої статті 23 Закону України "Про запобігання корупції", Дмитро Бут у грудні 2015 року одержав подарунок у негрошовій формі вартістю 160000 (сто шістдесят тисяч) гривень для своєї близької особи, що є ознакою адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачено частиною першою статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), а саме порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК поскаржиться поліції на колишніх фіскалів

"Відповідно до частини третьої статті 256 КУпАП, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви свого відмовлення від його підписання", - додають у прес-службі відомства.

Юрій Луценко на брифінгу повідомив, що голова НАБУ Артем Ситник не фігурує у справі про можливе розголошення таємниці слідства. "Якщо підтвердиться, що цей документ мав статус секретності і це робила посадова особа правоохоронного органу, у неї будуть проблеми із законом. Але поки все це лише припущення", - зазначив генпрокурор.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК викликало керівника з Нацполіції для пояснень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі