понеділок, 22 жовтня 2012 12:07

На Житомирщині люди зі зброєю увірвалися в офіс компанії, яка належить кандидату

На Житомирщині люди зі зброєю увірвалися в офіс компанії, яка належить кандидату
Михайло Махінов: "Звичайний "наїзд", хоча, коли вони приїхали, то поводили себе коректно. Фото: zhitomir-online.com

В Житомирській області люди зі зброєю увірвалися в офіс компанії "Юнік Фарма", яка належить кандидату в народні депутати, який балотується по округу № 65, Михайлу Махінову.

Про це Gazeta.ua повідомив сам Махінов.

"О 9 годині ранку близько 20 чоловік з автоматичною зброєю увірвалися в офіс компанії із двох сторін. Мене в цей час не було там, я був на зустрічі з виборцями. Мені подзвонив один із співробітників і сказав, що офіс захоплений податковою міліцією. Я зробив кілька дзвінків: попередив своїх юристів у Києві ("Василь Кісіль і Партнери" - Gazeta.ua), ще кілька дзвінків зробив, щоб сповістили Об'єднану опозицію, після чого поїхав в офіс", - розповів він.

За словами кандидата, він зайшов через ворота, де його зустріли троє людей у ??формі податкової міліції зі зброєю. Вони, дізнавшись, що він директор компанії, запропонували піднятися на другий поверх до слідчого.  Махінов сказав: "Нехай слідчий спуститися, всі розмови я буду вести у себе в кабінеті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" спіймали "Батьківщину" на передвиборних порушеннях

Махінов розповів, що вони подумали, і через кілька хвилин до нього в кабінет прийшов слідчий зі словами: "У нас є постанова про порушення кримінальної справи". "У тій постанові, на підставі рішення суду одного з районів Житомирської області, містилася інформація про те, що кампанія "Юнік Фарма" купує продукцію на ПАТ "Біомедскло", і начебто ПАТ "Біомедскло" має якогось контрагента-постачальника сировини, з точки зору податкової, некоректного", - зауважив директор компанії.

Також він додав, що на підставі цього, податківці зробили висновок, що компанія "Юнік Фарма" ухиляється від сплати податків, назвавши приблизну суму - 500 тисяч гривень, і що "компанія працює з підприємцями". "У нас тут теж є інший завод, який купує продукцію цього заводу, і ви там теж проводите такі заходи?", - запитав Махінов у них, а вони відповіли, що ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборчий процес на Закарпатті нічим не відрізняється від попередніх

"Компанія наперед має переплату по податкам на прибуток в 3 мільйони, ви нас звинувачуєте в несплаті 500 тисяч, то отже, навіть, якщо взяти можливе рішення суду, що є така несплата, то ви мені ще винні", - відповів він податківцям.

На його думку, дана подія - "звичайний "наїзд", хоча, коли вони приїхали, то поводили себе коректно. Зібрали всіх співробітників, провели обшук у мене в кабінеті, у фінансового директора, в бухгалтерії, вилучили всі документи, печатки, сервера. Люди просто механічно, формально виконували свою роботу, тому що вони чудово розуміли, що це за компанія. Ця податкова, яка мене нагороджувала грамотами ... але робота - є робота".

Крім того, він розповів, що через чотири години, тобто на початку 14:00, вони поїхали. За словами кандидата, він пов'язує цей інцидент "тільки з одним: з моїми політичними поглядами, з моєю участю у виборній кампанії. У нас тут одіозний округ. Володимир Михайлович, спікер українського парламенту, балотується тут. І коли здають нерви, і коли люди хочуть бути впевнені в результатах виборів, то застосовуються такі політичні технології".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох священиків викликали "на килим" за агітацію

"Ми одразу повідомили прокуратуру, адвокатів, міжнародних спостерігачів і ЗМІ", - продовжив він.

Також він розповів, що три дні тому була спроба незаконного проникнення на територію компанії, де знаходиться його штаб і громадська приймальня. "Проникла особа, кримінального характеру, яка погрожувала фізично розправитися зі мною. Йде всебічний, точковий обстріл противника", - резюмував Махінов.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині люди зі зброєю увірвалися в офіс компанії, яка належить кандидату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі