четвер, 12 вересня 2013 15:45

На сході України більше тих, хто вважає Україну аутсайдером - дослідження

На сході України більше тих, хто вважає Україну аутсайдером - дослідження
Фото: tsn.ua

Більше половини українців вважають свою країну аутсайдером.

Про це у четвер заявив соціолог компанії "Research & Branding Group" Євген Копатько.

"38% вважають, що Україна - щось середнє між лідером і аутсайдером, причому на заході країни так вважає 51%, на сході 24%. Країна-аутсайдер - ось тут картина маслом: 59% вважають, що Україна є країною-аутсайдером", - сказав соціолог у четвер на прес-конференції, презентуючи соціологічні дослідження громадської думки жителів України.

Також він додав, що такої думки дотримуються 76% жителів сходу і 46% жителів заходу. За отриманими даними тільки 3% українців вважають Україну країною-лідером серед інших держав світу за 10-бальною шкалою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредити Україні не дають через рейдерство і непрозорі схеми - економіст

У той же час половина українців (51%) висловлює думку, що Україна може претендувати на більш гідне становище у світі, протилежної точки зору дотримуються 41% жителів країни. Більше песимістів виявилося на сході, оптимістів - на заході.

Загалом українці бачать майбутнє країни через 10-15 років скоріше оптимістично. Зокрема, 13 % очікують істотного поліпшення ситуації і перетворення України на сильну і процвітаючу державу. Протилежної точки зору дотримуються 23% опитаних, які очікують скоріше погіршення ситуації, 11% респондентів вважають, що Україну чекають дуже важкі часи.

Дослідження проводилося 20-31 серпня 2013 у всіх областях України. Всього було опитано 2079 осіб. Очікувана середня похибка вибірки становить 2,2 %

Зараз ви читаєте новину «На сході України більше тих, хто вважає Україну аутсайдером - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі