понеділок, 09 жовтня 2017 03:49

На російському ТБ сказали, що з України треба йти

На російському ТБ сказали, що з України треба йти
На РосТВ заявили, що в Україні є російські війська. Фото: YouTube

Підконтрольний бойовикам Донбас практично приєднаний до Росії.

Про це розповів професор Вищої школи економіки, член ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Ілля Шаблинський в ефірі однієї з пропагандистських передач на телеканалі "Росія 1" - "60 хвилин", повідомляє Апостроф.

"Ці території контролюються нашими збройними силами. Ходить рубль, територія контролюється Російською Федерацією, керівництво цих республік виконують установки нашого уряду. Донбас фінансується з російського бюджету, поруч розташована Ростовська область, там довгий час протестували шахтарі, і їм російська влада допомогти не може. 400 мільйонів боргу перед шахтарями. До липня платили, з серпня припинили. Ми фактично взяли цей шматок Донбасу, формально начебто ні, але фактично - так ", - сказав Шаблинський.

"Так, російські і європейські партнери кажуть, що сотні танків, сотні гаубиць, від 200 до 400 перебувають там. Російська сторона не вирішила для себе - виводити війська чи ні, а Мінські угоди виконали тільки одну роль - припинили гарячу фазу конфлікту", - резюмував Шаблинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацрада за півроку оштрафувала 15 радіостанцій за порушення мовних квот

Раніше Ілля Шаблинський заявляв, що Росія окупувала сьому частину території України і утримує за рахунок свого державного бюджету Донбас, виснажуючи ресурси країни.

Зараз ви читаєте новину «На російському ТБ сказали, що з України треба йти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі