четвер, 18 червня 2020 15:29

На Порошенка відкрили ще одну справу - за томос

Автор: Громадське радіо
  За рік президентства Зеленського проти Порошенка відкрили більше 20 справ
За рік президентства Зеленського проти Порошенка відкрили більше 20 справ

Проти п'ятого президента України Петра Порошенка порушили чергове кримінальне провадження. Його звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Про це політик повідомив під Печерським райсудом Києва, де йому мають обрати запобіжний захід у справі призначення Сергія Семочка.

"Виявляється, вони порушили проти мене ще одну справу. Називається вона "за розпалювання міжрелігійної ворожнечі шляхом отримання томоса і створення Православної церкви України", - сказав Порошенко.

Про зазначене провадження він дізнався цього тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запобіжний захід Порошенку: під судом зібралися люди (онлайн)

Протягом 26 років українські президенти (крім Віктора Януковича) писали листи Вселенському патріарху з проханням надати томос про автокефалію Української православної церкви. Це стало дійсністю за президентства Петра Порошенка.

6 січня 2019 року патріарх Варфоломій І вручив томос про автокефалію Православної церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. Російська церква в Україні стала другорядною, хоча досі має більшу кількість храмів.

Зараз ви читаєте новину «На Порошенка відкрили ще одну справу - за томос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі