пʼятниця, 10 січня 2020 00:53

МЗС направило ноту протесту через візит Путіна до Криму

МЗС направило ноту протесту через візит Путіна до Криму
Путін знову був в Криму. Фото: Сегодня

МЗС України направило ноту протесту РФ у зв'язку з неузгодженим візитом російського лідера Володимира Путіна в анексований Крим.

Російській стороні передано ноту протесту в зв'язку з черговим неузгодженим з Україною візитом Путіна до Криму з метою спостереження за незаконними навчаннями Північного і Чорноморського флотів, повідомила спікер українського зовнішньополітичного відомства Катерина Зеленко в Twitter.

"Ще раз наголошуємо на неприпустимості неузгоджених з українською стороною відвідувань російськими посадовими особами території України в її міжнародно визнаних кордонах", - підкреслила представник МЗС.

Також вона зазначила, що неузгоджений візит Путіна в анексований Крим "є грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін та Ердоган відкрили "Турецький потік" в обхід України

9 січня РФ провела спільні навчання Чорноморського і Північного флотів в Чорному морі. У маневрах були задіяні понад 30 кораблів, підводний човен і більше 40 літальних апаратів.

Зараз ви читаєте новину «МЗС направило ноту протесту через візит Путіна до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі