понеділок, 12 травня 2014 20:10

"Москва не наважиться визнати референдум" - Гавриш

"Москва не наважиться визнати референдум" - Гавриш
Фото: 112.ua

Псевдореферендум у Донецькій та Луганській областях не визнаватиме ні Київ, ні Захід. Не впевнений, що його одразу наважиться визнати Москва, вони зараз дивляться на реакцію Заходу. Але він створив ілюзію, що більшість жителів Сходу не хочуть жити під українським прапором і вимагають самостійності. Хоча ідея про самостійність Донбасу - абсурд. Ці регіони на дві третини дотаційні. Їм потрібні гігантські інвестиції для відновлення економічної дієздатності. Про це пише у своєму блозі на Gazeta.ua Степан Гавриш, колишній перший заступник секретаря РНБОУ.

- Маємо добре продуману стратегію розколу України через московську пропаганду. Людей налаштували проти київської влади. Протест на Сході створений штучно. Він мав би виникнути проти місцевих олігархів. Російська пропаганда та сепаратистські інформаційні удари по Україні досить сильні. Демонструють нездатність української влади прийняти конкретні рішення по Сходу. А ми - не ведемо інформаційну війну, - вважає він.

Позиція американських аналітиків змінюється не на користь української влади, пише Гавриш. У західній пресі все більше йдеться, що це протест громадян, розчарованих тим, що їх ніхто не захищає.

Нагадаємо, 11 травня на Донеччині та Луганщині відбувся референдум щодо статусу регіонів. Обидві області, за інформацією самопроголошених народних республік, проголосували за самостійність. Нелегітимне опитування відбулося з численними порушеннями: не було списків виборців, людям дозволяли голосувати по кілька разів, без пред'явлення паспорту.

Зараз ви читаєте новину «"Москва не наважиться визнати референдум" - Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі