субота, 27 жовтня 2018 16:47

Мінськ не може бути незалежним майданчиком для переговорів з Росією - Полочанінов

Мінськ не може бути незалежним майданчиком для переговорів з Росією - Полочанінов
Глава політвиконкому партії "Основа" Володимир Полочанінов, вважає, що Мінськ не може бути незалежним майданчиком для переговорів з Росією. Фото - Facebook

Мінські переговори потрібно переносити на інший, дійсно нейтральний майданчик.

На території Білорусі домовитися з Росією Україна не зможе, заявив глава політвиконкому партії "Основа" Володимир Полочанінов, коментуючи Форум регіонів України та Білорусі.

"Білорусь не може бути тим незалежним майданчиком, на якому Україна спробує домовитися з Росією. Тому що Білорусь входить і до складу Митного союзу, і це одна з країн військового блоку ОДКБ. Всі мирні договори завжди укладали в нейтральних країнах", - пояснив Полочанінов.

Разом із тим, економічні взаємовигідні відносини з усіма країнами-сусідами, в тому числі з Білоруссю, Україні розвивати необхідно, на думку політика. І вибудовувати ці відносини слід, перш за все, в інтересах України, в інтересах розвитку економіки нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Основа" пропонує заборонити сепаратистські та радикально націоналістичні угруповання

При цьому не можна допускати таких перекосів, як зараз у зовнішній торгівлі України з Білоруссю. Тим більше, що утворився він не без участі Росії, акцентує увагу Володимир Полочанінов.

"Україна має негативне сальдо зовнішньої торгівлі з Білоруссю. Ми купуємо з року в рік в Білорусі все більше, порівняно з обсягами продажу. І це сальдо буде в подальшому погіршуватися. Тому що Білорусь і далі буде використовувати можливості члена Митного союзу для отримання з Росії нафти і комплектуючих для техніки, і все це - продавати в Україні. Адже основа білоруського експорту в Україну - це навіть не техніка, а паливо. Але в Білорусі немає власної нафти. Вигоди такої торгівлі для України незрозумілі ", - підсумував глава політвиконкому "Основи".

Для Білорусі поставки товарів машинобудування в Україні є пріоритетними. Наша ж країна не розвиває вітчизняні наукомісткі технології і виробництва, тому насичує свій ринок імпортними товарами з високою доданою вартістю. Про це заявив глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко, коментуючи Форум регіонів України та Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Мінськ не може бути незалежним майданчиком для переговорів з Росією - Полочанінов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі