субота, 22 серпня 2020 05:13

Міноборони виводить з експлуатації міномети "Молот"

Міноборони виводить з експлуатації міномети "Молот"
Міномети "Молот" виведуть з експлуатації. Фото: Укроборонпром

Міністерство оборони України вирішило повністю вивести з експлуатації міномети українського виробництва "Молот" калібру 120 мм.

Врахували негативний досвід закупівлі "Молотів", вивчили стан наявних розробок нових зразків мінометів та закуповують їх після повного комплексу випробувань, повідомили у пресслужбі Міноборони.

У Міноборони також зауважили, що з початку лютого 2020 року випробовують інший міномет калібру 120 мм, який розробили в рамках виконання дослідно-конструкторської роботи УПІК-120. Випробування планують закінчити до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі визначили найкращих артилеристів ЗСУ

Раніше ці міномети неодноразово вибухали під час використання, внаслідок чого гинули та діставали поранення військовослужбовці Збройних сил.

6 липня 2018 року у результаті розриву міномета "Молот" під час бригадних тактичних навчань на Рівненському полігоні загинули троє військовослужбовців, ще дев'ять отримали поранення різних ступенів тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони виводить з експлуатації міномети "Молот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі