четвер, 23 серпня 2012 19:30

"Ми маємо зрозуміти роль України в історії, і світ на нас дивитиметься інакше" - історик

"Ми маємо зрозуміти роль України в історії, і світ на нас дивитиметься інакше" - історик
"Молодь уже усвідомила, що українці - окрема нація". Фото: uateka.com

Українська молодь має показати світу, яка роль України у світовій історії та сучасному світі.

Про це сказав доктор історичних наук, професор Київського національного університету ім Т.Шевченка Володимир Сергійчук.

"Суспільна енергія нагромаджується, молодь сьогодні зовсім інша. І саме на молодь ми можемо сьогодні сподіватися. Сьогодні відбувається те, що молодь усвідомила, що ми, українці, — окремішна нація. Ми з власною історією, традицією. Люди починають себе вирізняти як окремий народ. І історична пам'ять працює. Хай і підсвідомо", - переконаний він.

Сергійчук запевнив, що сучасна молодь зможе поставити країну на ноги, ставши на чолі держави.

"Тому я оптиміст і я переконаний, що пройде ще певний час і ті, хто вчора чи сьогодні одержує дипломи наших університетів, через 10 років займуть свою нішу у політичній еліті і політична еліта буде не такою, як зараз. То буде українська еліта, без домішку, без ознак еліт наших сусідів. Бо у нас є різниця. Політична еліта наших сусідів має чітко виражений великоімперський синдром, державний шовінізм, і тому наша демократія і їхня були різними, такими і залишаються", - підкреслив історик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монумент Незалежності в Харкові президент відкрив російською мовою

Він додав: "Тому наша молодь буде іти і вона вже іде своїм шляхом. І саме ця молодь, яка швидше донесе заходу і цінності українські, і історію українську, яка змусить захід дивитися на нас іншими очима, бачити нас як окрему націю, а не розглядати нас в контекст російської історії чи російської традиції. Світ по сьогоднішній день не усвідомлює роль і значення України в історії і у сьогоднішньому дні. І тоді ми зможемо змінити і це ставлення світу до нас. І тоді прокинеться справжнє розуміння ролі України в історії людства і тільки тоді ми зможемо отримати справжню підтримую".

"Ми мусимо світ переконати. Бо багато ще хто з нас не зрозуміли значення України і суть української проблеми. Якщо ми не зрозуміли, то і світ на нас так дивитиметься. Ми повинні світу доказати, що ми українці, що ми окрема нація і що ми готові за це стояти. Тоді буде результат", - підкреслив Сергійчук.

Зараз ви читаєте новину «"Ми маємо зрозуміти роль України в історії, і світ на нас дивитиметься інакше" - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі