понеділок, 26 травня 2014 13:06

Мером Одеси став росіянин з двома паспортами

Мером Одеси став росіянин з двома паспортами

За підсумками підрахунку бюлетенів на майже 100 виборчих дільницях вибори мера Одеси виграє Геннадій Труханов.

Він випереджає Едуарда Гурвіца на 15 процентних пунктів - 46% виборців проти 31.

Гурвіц, втім, здаватися не має наміру. Сьогодні він виступив з різкою заявою, звинувативши Труханова у масштабних фальсифікаціях:

"Я думаю, що багато одеситів сьогодні вранці були вражені інформацією про величезний, просто фантастичнмй відрив, з яким, на виборах мера, нібито лідирує Труханов. Очевидно, що ця інформація суперечить даним екзит-полу, проведеного напередодні Комітетом виборців України та "Савік Шустер студією", здоровому глузду і реальному вибору Одеси. Місто, яке пережило чотири найтяжчі роки просто не могло голосувати за тих, хто весь цей час оббирав його і перетворював на пустир.

На жаль, ми знову зіткнулися з масовою фальсифікацією результатів місцевих виборів в Одесі. У даному випадку їх навмисно відокремили від цілком логічних результатів президентських виборів. Вже зараз ясно, що механізм фальсифікацій був комплексним. Він включав різні прийоми від організації "каруселей" до підкупу і шантажу членів виборчих комісій. Не обійшлося без активного використання адмінресурсу. Але перелякані реальною перспективою поразки шахраї перехитрили самі себе. У їх цифри повірити просто неможливо. Зрозуміло, вони будуть оскаржені в суді. У нас просто немає іншого вибору. Місто, на догоду кримінальним інтересам конкретних осіб, хочуть приректи на остаточну катастрофу".

Нагадаємо, що у ЗМІ з'явилася інформція про те, що Геннадій Труханов є громадянином Російської Федерації. Зокрема одне з інтернет видань оприлюднило документи, за якими Труханов є власником двох паспортів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Мером Одеси став росіянин з двома паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі