пʼятниця, 17 вересня 2010 16:13

Медведєв пожартував над розмірами Януковича

Медведєв пожартував над розмірами Януковича

Президенти Росії і України Дмитро Медведєв і Віктор Янукович очолили черговий етап Міжнародного авторалі в ознаменування сторіччя першого автопробігу на Приз Імператора Миколи II по маршруту Санкт-Петербург - Київ.

Від точки старту етапу, яка знаходиться приблизно в 26 км. від російсько-українського кордону, їм належить пройти більше 60 км. до фінішу етапу в українському місті Глухів.

Медведєв відправився на своїй білій "Победі" 1951 року випуску. Він вже кілька разів приїжджав на цьому автомобілі на різні заходи, а під час одного з візитів Януковича до Росії прокатав на ньому свого українського колегу.

Президентові України теж вийшов на пробіг на "Победі". Спочатку йому запропонували автомобіль кольору охра, але він віддав перевагу кабріолету 1950 року випуску з м"яким дахом. Верхня частина автомобіля забарвлена бежевим кольором, нижня - бордова.

Перш ніж відправитися в дорогу, глави двох держав поговорили з учасниками автопробігу.

Президенти також з цікавістю оглянули деякі автомобілі, що беруть участь в пробігу. Медведєву сподобалися яскраво-червоний "Шевроле Корвет" 1960 року випуску, а також "Астон Мартін Дб6" 1969 року випуску.

Проте з не меншою пошаною він відгукнувся і про знаменитого "горбатого" "Запорожця" ЗА-965 1962 роки. "Подальші версії вже не такі стильні були", - сказав російський лідер.

Медведев поцікавився у Януковича, чи їздив він на такому автомобілі.

"Намагався", - пожартував президент України. "У дитинстві, коли залізти міг, поки не виріс", - підтримав жарт президент Росії, маючи на увазі, що високий президент України, ймовірно, насилу зараз може поміститися в цю мікролітражку.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Медведєв пожартував над розмірами Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі