вівторок, 06 жовтня 2020 11:08

Медведчуківській компанії не продовжили дозвіл на видобуток золота

Медведчуківській компанії не продовжили дозвіл на видобуток золота
Раніше Медведчук казав, що його дружина лише володіє бізнесом, а керує він. Фото: Instagram

Державна служба геології і надр не продовжила права на видобуток золота в Закарпатській області компанії, часткою у якій володіє дружина голови політради ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко.

Йдеться про товариство з обмеженою відповідальністю "Мармарош", повідомляє "Радіо Свобода".

Причина - компанія не сплатила збору за продовження дії спецдозволу на користування надрами.

2012 року компанія отримала дозвіл терміном на 4 роки для геологічного вивчення надр. Зокрема дослідно-промислову розробку родовищ поліметалевих руд (у тому числі золота) ділянки "Гаврищук" у Рахівському районі. Це спричинило протести місцевих жителів.

2016-го "Мармарош" вирішило продовжити строк дії дозволу через суд. І Окружний адміністративний суд міста Києва частково задовольнив позов компанії. Суд постановив зобов'язати Державну службу геології та надр продовжити термін на 4 роки, до 6 грудня 2020-го.

Однак спецдозвіл так і залишався недійсним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Медведчука стала власницею російської компанії - ЗМІ

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, співзасновником "Мармароша" є кіпрська компанія "Леронзор Трейдінг ЛТД".

У своїй декларації Медведчук вказав, що бенефіціарним власником "Леронзор Трейдінг ЛТД" є його дружина Оксана Марченко. Керівником "Мармароша" є В'ячеслав Гук. 2019 року він балотувався в народні депутати по 71-му округу (Закарпатська область) від ОПЗЖ, однак програв.

У коментарі журналістам Гук сказав, що поки що в компанії не вирішили, чи варто продовжувати розробку родовища, і "щось більш-менш відомо буде вже після (місцевих) виборів", які мають відбутися 25 жовтня.

Раніше журналісти повідомляли, що Віктор Медведчук володіє через підконтрольні компанії майже 23 га землі на узбережжі Чорного моря в Болгарії.

Також, із повідомлень ЗМІ, Медведчук з родиною задекларував низку офшорних компаній, на які частково оформлений великий бізнес в Україні, до якого має стосунок Коломойський.

Через низку задекларованих Медведчуком фірм його дружина Оксана Марченко володіє частками в бізнесі одразу в декількох стратегічних галузях, а саме – в енергетичних компаніях: "Львівобленерго", "Прикарпаттяобленерго", "Запоріжжяобленерго"; металургійних заводах: "Дніпроспецсталь" і "Запорізький завод феросплавів"; логістичних компаніях, які входять до системи так званого Одеського перевалочного комплексу, а також у 3 телеканалах: "1+1", "2+2" і "ТЕТ".

Зараз ви читаєте новину «Медведчуківській компанії не продовжили дозвіл на видобуток золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі