вівторок, 04 грудня 2018 12:41

Луценко заявив про нардепів-сепаратистів

Луценко заявив про нардепів-сепаратистів
В Одеській області деякі нардепи фінансують сепаратизм, каже генпрокурор Юрій Луценко. Фото: УНІАН

В Одеські області досі не покінчено із сепаратизмом, до якого причетні окремі нардепи. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на оперативній нараді в Одесі.

"В Одеській області дійсно не покінчено із сепаратистськими настроями й угруповуваннями. Загальновідомо, що у низці районів області відкрито ведуть антиукраїнську пропаганду. У різних формах, які, на жаль, не підпадають під ознаки кримінальних правопорушень. По суті, це інформаційна підтримка країни-агресора.

Нещодавно почув, що 2 народних обранці, особливо активних у критичному ставленні до Української держави, залишили територію області після оголошення воєнного стану. Неправильно те, що вони досі можуть в'їжджати і виїжджати, залишаючи тут фінансове та організаційне підґгрунтя сепаратизму. Питання до СБУ і під моїм особистим контролем", - сказав очільник ГПУ.

При цьому Луценко не назвав прізвищ нардепів.

Водночас правоохоронці не реагують на "крики про допомогу проукраїнських організацій", продовжив генпрокурор.

"Будь-які напади на проукраїнських громадських активістів будемо розглядати як напад на Українську державу", - заявив Луценко і закликав всі проукраїнські сили до об'єднання.

"До висунення єдиних кандидатів на посади. Питання не в зміні мера чи депутата. А чи є альтернатива", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диявол криється в деталях: Путін затвердив план на вибори в Україні

Торік у листопаді прокуратура Запорізької області почала кримінальне провадження проти нардепа з "Опоблоку" Євгена Балицького. Справа стосується його сепаратистських висловлювань у прямому ефірі одного з телеканалів.

Зараз ви читаєте новину «Луценко заявив про нардепів-сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі